Mijn liefde voor de VVD

De Nieuwe Vrije Eeuw
2 min readFeb 14, 2023

--

In de afgelopen jaren nam de polarisatie sterk toe. We kunnen zelfs spreken van een cultuuroorlog waarbij de linkerflank laaiend wordt van verkeerd woordgebruik en de rechterflank gruwelt van verandering. Terwijl de temperaturen stijgen, wordt de sfeer killer. De polarisatie houdt ons bezig, maar op een gegeven moment is het niet meer leuk. We hebben oplossingen nodig voor de moderne problemen. We moeten verantwoordelijkheid nemen en elkaar durven opzoeken.

Respect en aandacht

Ik ben het levende bewijs dat de VVD de plek is om elkaar te vinden. Een tijd geleden luisterde een marketingdirecteur van een groot bedrijf naar wat ik vertelde over duurzame voedselproductie. Ik realiseerde me dat de “grote boze bazen” van deze wereld best welwillend zijn. Op zoek naar meer van dit specifieke publiek werd ik lid van de VVD. En jawel: telkens luisterde men respectvol en aandachtig naar mij en m’n ferme maar liefdevolle oproep om meer oog te hebben voor klimaat, milieu en dieren. Mijn partijgenoten geven me ruimte, een platform zelfs, om m’n standpunten uit te leggen en trots te zijn op wie ik ben en waar ik voor sta.

Ook jij mag er zijn

Tien jaar geleden drukte iemand me op het hart: “die slimme meid mag er zijn”. Maar de vrijheid en veiligheid om mezelf te zijn, voelde ik pas echt vier jaar geleden bij de VVD. Mijn partijgenoten schrikken niet van slimmeriken, passie of eigenwijsheid. VVD’ers staan open voor nieuwe perspectieven, zijn nieuwsgierig en houden van discussie. Omdat de partij veel bijeenkomsten organiseert zijn er veel kansen voor mensen om mee te praten. Daarbij is iedereen welkom en niets taboe. Het maakt niet uit op wat voor manier het wordt gebracht of wat er precies wordt gebracht: men probeert altijd het perspectief te begrijpen en in iets constructiefs om te zetten. Want zo kom je verder. En die liefdevolle houding van de VVD mag best wat zichtbaarder zijn.

Armanda Govers is kandidaat-Statenlid voor de VVD in Zuid-Holland.

--

--

De Nieuwe Vrije Eeuw

Zoeken naar de ideeën, mentale modellen en innovaties die nodig zijn om de uitdagers van de vrijheid in de 21e eeuw te verslaan.